I així vam començar... a volar

El naixement de la filla de la Meritxell i en David, l’any 2013, va ser l’espurna que va encendre la possibilitat de fer real un altre dels somnis d’aquesta parella: engendrar un espai educatiu on els nens i les nenes se sentissin lliures, feliços i estimats. Com a mestres i educadors en el món del lleure, tots dos ja havien somiat aquella possibilitat en diversos moments del seu camí de vida conjunt. També havien parlat d’aquell somni diverses vegades amb d’altres educadors. La idea era present. Mancava la voluntat de fer-ho real. Semblava, però, que els pensaments i les emocions començaven a transformar-se en acció veient el rostre d’aquella nova vida… Sentien que havia arribat el moment! Així doncs, van escriure una carta al Manolo i a la Mercè, al Joan, a la Marina, a la Gisela i a l’Esther, en la qual se’ls convidava a fer realitat aquell somni per al món. S’hi van sumar tots des dels primers instants. L’energia començava a moure’s… Era l’inici del Picot de Colors!

Els somnis semblen al principi impossibles, després improbables, i després, quan ens comprometem, es tornen inevitables.

Mahatma Gandhi

«Volem transformar de manera activa l’educació del nostre entorn més directe. Volem crear una escola. Fer-la de zero. Iniciar-la. Somiar-la i formar-la. Un canvi educatiu en forma i fons. A partir del tempo vital. Del kairós. Un espai familiar on s’aprengui de la Vida. Un projecte pedagògic respectuós amb educadors-acompanyants que entenguin el camí de l’educació des de i amb el cor. Vivint, gaudint i educant de manera feliç…»

Fragment de la carta de la Meritxell i en David als companys i companyes d’Educant en Colors